دانلود گزارش کارآموزی کارورزی

دانلود گزارش کارورزی کارآموزی،پروژه کاراموزی پروژه کارورزی

دانلود گزارش کارآموزی کارورزی

دانلود گزارش کارورزی کارآموزی،پروژه کاراموزی پروژه کارورزی

گزارش کارآموزی بررسی مقدماتی تدارکات و سیستم انباره

گزارش کارآموزی بررسی مقدماتی تدارکات و سیستم انبارها

دانلود کار آموزی تدارکات و سیستم انبارها

فهرست
مقدمه ای بر کارآموزی
جایگاه سازمانی و تشکیلات اداره
تدارکات
ورودیها و خروجیها
سیستم های اداره تدارکات
شرح فعالیتها
شرح فعالیتهای ریاست اداره تدارکات
شرح فعالیتهای حسابداری
شرح فعالیتهای تنظیم اسناد
شرح فعالیتهای کارپردازی
شرح فعالیتهای انبارها
انبار ملزومات
انبار ترابری
انبار مصالح ساختمانی و تأسیساتی
شرح فعالیتهای کاردکس
شرح فعالیتهای دفتر اداره تدارکات

مقدمه ای بر کارآموزی
در زمینه اجرای کارآموزی اینجانب در سازمان نقشه برداری کشور درخصوص امکان سنجی، طراحی، ایجاد سیستم انبار اداره تدراکات گزارش حاضر بعنوان «کارآموزی» تهیه شده و جهت نمایاندن تصویر کلی و همه جانبه فعالیتهای اداره تدارک، نه تنها سیستم انبار بلکه کلیه سیستم های موجود مورد شناخت قرارگرفته اند این گزارش حاصل مصاحبه با پرسنل اداره تدارکات و بازدید عینی از فعالیتهای این اداره می باشد. ارتباطات اداره تدارکات بامحیط بیرونی شامل مدیریتها و واحدهای سازمان نقشه برداری و خارج از سازمان نیز دراین گزارش ملحوظ نظر واقع شده است ولی با توجه به گسترش سازمان نقشه برداری و سیستم های اداری و مالی آن سازمان از فعالیتهای اداره تدارکات گزارش تهیه گردیده این گزارش شامل نتایج و ادامه فعالیتهای مذکور در سایر واحدهای سازمان نمی باشد و صرفاً در حیطه فعالیتهای اداره تدارکات تهیه شده است، جهت ارائه بهتر ارتباطات و گردش اطلاعات اداره تدارکات از تکنیک «نمودارهای مفهومی گردش اطلاعات» (DFD)استفاده شده است تاکلیه ارتباطات و ورودیها و خروجیهای سیستم فعلی به سهولت دردسترس خواننده قرار گیرند. پروژه کاراموزی رشته کامپیوتر

درقسمتهای دیگر گزارش، شرح ورودیها و خروجیها (فرمها، اطلاعات، درخواستها و …) و شرح کلیه فعالیت هریک از واحدهای اداره تدارکات ذکر گردیده است.
قسمت اشکالات و نارسائیها شامل نتیجه گیری از آن بخش ازروشهای انجام کار است که غیرمنطقی و غیراصولی بوده و یا اطلاعات و نحوه گردش اطلاعات جهت انجام صحیح و به موقع امور ناکافی تشخیص داده شده است.
قسمت اول –جایگاه سازمانی و تشکیلات اداره تدارکات
1-جایگاه سازمانی اداره تدارکات درسازمان نقشه برداری کشور
1-1-تدارکات به عنوان یکی از ادارات امور اداری و خدمات درحوزه معاونت مالی اداری سازمان نقشه برداری جای دارد.دانلود کار آموزی تدارکات و سیستم انبارها
ساختار کلی سازمان نقشه برداری و جایگاه اداره تدارکات درنمودار زیر نشان داده شده است:
2-1-اداره تدارکات جمعاً‌ با 11 نفر پرسنل زیر نظر ریاست اداره مجموعه فعالیتهای خرید کالا و خدمات نگهداری کالا درانبار و تحویل به واحدهای (مصرف کننده) سازمان را بعهده دارد. تشکیلات اداره تدارکات در نمودار زیر نشان داده شده است:
قسمت سوم :  ورودیها و خروجیها
سیستم های اداره تدارکات
دراین بخش مجموعه فعالیتهای اداره تدارکات علیرغم منطقی بودن و یا منطقی نبودن ارتباطات به صورت یک سیستم درنظر گرفته شده است و شرح ورودیها و خروجیهای آن به ترتیب زیر می باشد

دانلود کار آموزی تدارکات و سیستم انبارها

حشره شناسی کشاورزی و آفات گیاهی بانضمام UAV GPS GIS و نقش آنها در حفظ گیاهان

گزارش کارآموزی مطالعاتی پراکنده در مورد حشره شناسی کشاورزی و آفات گیاهی بانضمام UAV GPS GIS و نقش آنها در حفظ گیاهان

دانلود کاراموزی رشته کشاورزی


گزارش کارآموزی مطالعاتی پراکنده در مورد حشره شناسی کشاورزی و آفات گیاهی بانضمام UAV GPS GIS و نقش آنها در حفظ گیاهان

فهرست مطالب
فصل 1: توضیح درباره موسسه تحقیقات آفات و بیماری‌های گیاه
مقدمه 2
تاریخچه موسسه تحقیقات آفات و بیماری‌های گیاهی 4
توضیح وظایف اساسی موسسه 12
تشکیلات موسسه 15
بخش تحقیقات آ‍فت کش‌ها 18
بخش تحقیقات حشرات زیان آور به گیاهان 20
بخش تحقیقات علف‌های هرز و انگل‌های گلدار 21
بخش تحقیقات سن گندم 23
بخش تحقیقات بیماری‌های گیاهان 24
بخش تحقیقات رده‌بندی حشرات 27
بخش تحقیقات جانور شناسی کشاورزی 29
بخش تحقیقات نماتود شناسی گیاهی 31
بخش تحقیقات مبارزه بیولوژیک 32
بخش تحقیقات ویروس شناسی و بیماری‌های ویروسی گیاهی 33
بخش تحقیقات شناسایی رستنی‌ها 34
بخش تحقیقات بیولوژی مولکولی و بیوتکنولوژی 35
نیروی انسانی 36
طرح‌های تحقیقاتی 37
انتشارات 38
منابع فصل 41
فصل 2: معرفی محل کارآموزی
معرفی محل کارآموزی 43
فصل 3: کلیات
کلیات 47
فصل 4: پرپاراسیون میکروسکوپی حشرات و اتاله کردن حشرات
اتاله کردن حشرات 50
تهیه پرپاراسیون از حشرات کوچک 53
منبع این فصل 58
فصل 5: آزمایشات مربوط به مگس سفیدگلخانه‌ای و پروژه مربوط به آن
مقدمه 60
مرفولوژی مراحل رشدی 61
دموگرافی و دینامیسم جمعیت 67
پروژه مگس سفیدگلخانه‌ای 68
مگس سفید 72
سم آندوسولفان و مبارزه شیمیایی با مگس‌های سفید گلخانه‌ای 79
انواع آندوسولفان 81
عسلک پنبه 88
کنه دو نقطه‌ای 93
شپشک آرد آلود ساحلی 95
منابع این فصل 97
فصل6: پروژه سن گندم و تاثیر روی کاهش سن‌زدگی در مزرعه آسیب‌دیده توسط این آفت
زیرراسته ناجور بالان 99
کلید شناسایی خانواده‌های مهم سن‌ها 100
رده‌بندی‌ سن‌ها 106
الف: زیرراسته سن‌های آبزی 106
ب: زیر راسته سن‌های خاکزی 107
سن گندم 111
پروژه سن گندم و تاثیر سموم در کاهش سن زدگی روی مزرعه آسیب دیده 126
مواد و روش‌ها 129
نتایج 131
بحث 133
نتیجه این آزمایشات 139
منابع این فصل 141
فصل هفتم: پروژه مگس قهوه‌ای جالیز و جداول مربوط به آن بعد از تاثیر سموم مربوطه
مگس قهوه‌ای جالیز 143
24 SCTracer 149
سم دلتامترین 5/2% EC 161
دپیترکس 80% SP 161
موسپیلان 4/20% 162
مگس خربزه 173
سرخرطومی هندوانه 177
منابع این فصل 180
فصل هشتم: آزمایشات جهت بررسی اثرات سموم بر روی درصد جوانه‌زنی بذور کلزا
آزمایشاتی جهت بررسی اثرات سموم بر روی درصد جوانه‌زنی بذور کلزا 182
فصل نهم: UAV،GPS،GIS‌ و نقش آنها در حفظ نباتات
مقدمه 192
ابعاد کشاورزی دقیق 194
مکان بالقوه وجود آفات در کشت دقیق 195
PIPM‌ درون مزرعه 196
سیستم‌های حس کننده از راه دور UAV 197
تجزیه و تحلیل اطلاعات مربوط به  عکس‌های حاصله از دستگاه UAV 198
PIPM‌در سطوح وسیع 199
اطلاعات منطقه‌ای 200
اطلاعات مربوط به مقیاس محلی 200
سیستم حمایت از تصمیم 201
ذخیره و بازیافت GIS 204
به کارگیری GISو IPM‌حشرات 207
IPMو تکنولوژی حشرات 212
منابع این فصل 214
فصل دهم: منابع
منابع لاتین 216
منابع فارسی 217
فهرست عکس ها:
عکس شماره 1: نمای ساختمان بخش حشره شناسی کشاورزی
عکس شماره 2: تابلوی بخش حشره شناسی کشاورزی
عکس شماره 3: نمای طبقه اول بخش حشره شناسی کشاورزی
عکس شماره 4: نمای طبقه زیرزمین بخش که اتاق های کشت در آن واقع شده بودند
عکس شماره 5: دستگاه آون آزمایشگاه بخش
عکس شماره 6: اتاق پرروش شماره 5
عکس شماره 7: گلدان های خیار و توتون و کلزا واقع در اتاق پرورش شماره 5
عکس شماره 8: تفاوت های T vaporariorumو B tabaci
عکس شماره 9: پوره سن 3 مگس سفید گلخانه (T vaporariorum)
عکس شماره 10: شفیره یا نمف یا پوره سن 4 مگس سفید گلخانه (Tvaporariorum)
عکس شماره 11: پوره و نمف مگس سفید گلخانه (Tvaporariorum)
عکس شماره 12: مراحل رشدی مگس سفید گلخانه A- تخم B- پوره C- نمف D- پوسته نمف که حشره کامل از آن خارج شده است
عکس شماره 13: شکل ظاهری مراحل رشدی مگس سفید گلخانهA- تخم B- لارو خزنده C- سن دوم پورگی D- سن سوم پورگی E- شفیره از نمای پشتی F- شفیره از نمای جانبی G- حشره بالغ
عکس شماره 14: تخم گذاری مگس سفید گلخانه به صورت پراکنده روی برگ خیار
عکس شماره 15: تخم گذاری مگس سفید گلخانه به صورت دایره ای و نیم دایره ای روی برگ کلزا
عکس شماره 16: گلدان هایی که مگس های سفید توسط Leaf Cogeروی آن ها منتقل شده بودند
عکس شماره 17: شکل سفید بالک های بالغ نر و ماده A= نر، B= ماده
عکس شماره 18: تفاوت مگس های سفید گلخانه نر و ماده از نظر جثه
عکس شماره 19: مگس های سفید گلخانه مستقر شده در پشت برگ های خیار
عکس شماره 20: مگس های سفید گلخانه روی برگ خیار
عکس شماره 21: حشره کامل سن گندم (Eurygaster integriceps)
عکس شماره 22: تخم های سن گندم
عکس شماره 23: تغذیه حشرات بالغ سن گندم از خوشه های گندم
عکس شماره 24: تغذیه، جفت گیری، تخم گذاری و خسارت سن گندم
عکس شماره 25: حشره کش آدمیرال (پیری پروکسی فن)
عکس شماره 26: پوره سن گندم
عکس شماره 27: درست کردن اسلاید میکروسکوپی به کمک بینوکولر
عکس شماره 28: اندام زادآوری نر در گونه E integriceps الف: aedeagus ب: paramere (original) ج: aedeagusتغییر شکل یافته
عکس شماره 29: حشره بالغ مگس جالیز (Dacus ciliatus)
عکس شماره 30: حشره بالغ مگس جالیز (D ciliatus)
عکس شماره 31: حشره بالغ نر مگس جالیز
عکس شماره 32: حشره بالغ ماده مگس جالیز
عکس شماره 33: میوه های خیار آلوده به مگس جالیز جمع آوری شده از مزارع آفت زده
عکس شماره 34:  میوه های خیار آلوده به مگس جالیز که از مزارع آفت زده جمع آورده شده بودند
عکس شماره 35: محل نگه داری و پرورش مگس های جالیز
عکس شماره 36: استوانه های نگه داری و پرورش مگس های جالیز
عکس شماره 37: ترازوی دقیق آزمایشگاه بخش حشره شناسی کشاورزی
عکس شماره 38: پتری های حاوی مگس جالیز در مجاورت سموم با دزهای مختلف جهت آزمایشات زیست سنجی
عکس شماره 39: دزهای مختلف تهیه شده از 4 سم دیپترکس و دلتامترین و موسپیلان و Tracer
عکس شماره 40: اپندورف هایی که جهت تهیه پروتئین هیدرولیزات آلوده به سم مورد استفاده قرار گرفتند
عکس شماره 41: میکرواپلیکاتور 100
عکس شماره 42: حشره کش موسپیلان با دز ppm1000
عکس شماره 43 : دستگاه GPS
عکس شماره 44 : هواپیمای UAV
عکس شماره 45 : هواپیمای UAVو نحوه کارکرد آن

فصل اول:
توضیح درباره موسسه تحقیقات آفات
و بیماری‌های گیاهی
«مقدمه» اثرات سموم بر روی جوانه‌زنی کلزا
آدمی از سپیده دم ظهور بر این کره خاکی و از آن هنگام که دوران شکارگری دانه‌ها و میوه‌ها را پشت سر گذاشت و برای تهیه غذای کافی به کشاورزی پرداخت، همواره درگیر نبردی بی‌امان با عواملی بوده است که بعضی تندرستی و بقای او را با ایجاد بیماری‌های گوناگون به چالش طلبیده اند و برخی با نابودسازی قوت و غذای او قحطی و مرگ‌های ناشی از گرسنگی و بی غذایی را باعث شده‌اند
کشتار بی رحمانه و گسترده بیماریهای همه‌گیری همچون طاعون، وبا، مالاریا، تب زرد، سل و …در دوران‌های گذشته گهگاه نسل بشر را حتی تا آستانه نیستی و نابودی بوده است و زیان‌های وسیع آفات و بیماری‌های گیاهی نظیر ملخ، سن، بیماری‌های قارچی و …  با ایجاد قحطی‌های هولناک، مرگ‌های دسته جمعی ناشی از گرسنگی را به دنبال داشته است در تاریخ بشری تلفیق زیان‌های این دو گروه کراراً دیده شد که فجایع سهمگینی آفریده است مطالعاتی در مورد حشره شناسی کشاورزی
تا حدود یک قرن پیش، به واقع بشر پس مانده خوار سفره آفات و بیماری‌های گیاهی بود که حاصل دسترنج او در کشتزارها و انبارها را نابود می‌ساخت و تنها از اوایل قرن بیستم میلادی، بشر توانسته است به کمک دانش و فناوری، مبارزه موثری را با این عوامل آغاز کند اثرات سموم بر روی جوانه‌زنی کلزا تحقیقات گیاه پزشکی و جستجو برای یافتن راه‌حل‌های موثر در مبارزه با آفات کشاورزی زمانی ممکن شد که انسان بر خلاف گذشته این عوامل را سرنوشت محکوم و گریزناپذیر ندانست بلکه عوامل طبیعی به شمار آورد که می‌توان به کمک هوش و دانش بر آنها چیره شد
به واقع تحقیقات گیاه پزشکی حاصل تفکر نوین و نگرش جدید انسان به طبیعت پیرامونی است  و گیاه پزشکان امروزه بخش مهمی از مسئولیت سنگین تامین خوراک بیش از 6 میلیارد نفوس بشری را بر دوش دارند
گیاه پزشک ایرانی باید هم فون و فلور طبیعی ایران را مد نظر داشته باشد و هم گونه‌های وارداتی را که اکثرا بومی‌شده‌اند مورد بررسی قرار دهد و هم به موجودات زنده‌ای که مداوماً از مبادی ورودی رسمی و یا از مرزهای طولانی کشور به صورت غیر قانونی (از جمله آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز قرنطینه‌ای) وارد می‌شوند در چالش باشد در مطالعه جانوران و حشرات و گیاهان و غیره هم باید فون و فلور Afrotropicalو هم  با منطقه Oriental‌ و هم با منطقه پاله آرکتیک (که بخش اعظم سرزمین در آن قرار دارد) آشنا باشد که عناصر فراوانی از هر سه منطقه اصلی جغرافیایی جانوری (zoo geography) در ایران وجود دارند توجه به این پیچیدگی‌ها، دشواری کار و مسئولیت سنگین گیاهپزشکان ایران را به خوبی نشان می‌دهد
«تاریخچه موسسه»
تاریخچه گیاهپزشکی در ایران در واقع تاریخچه موسسه تحقیقات آفات و بیماری‌های گیاهی نیز هست در ایران بررسی‌های گیاهپزشکی نسبت به سایر رشته‌های کشاورزی شروعی زودهنگام‌تر داشته است آغازگراین بررسی‌ها در کشور، شادروان استاد جلال افشار بود که پس از پایان تحصیلات در روسیه در1298 هجری شمسی به ایران بازگشت و شروع به تدریس در مدرسه برزگران (سلف دانشکده کشاورزی کرج) نمودپروژه کارورزی آفات گیاهی
آن شادروان در سال 1302 شمسی واحد کوچکی را در انستیتو پاستور ایران با نام «اداره تشخیص محلی- آفات و مبارزه آنها» بنیان گذاشت و تحقیق پیرامون حشرات و جانوران زیان آور کشاورزی و بعضا دامی و انسانی را آغاز نمود و این شروع رسمی تحقیقات گیاهپزشکی در ایران و نیز هسته اولیه و سنگ بنای موسسه تحقیقات آفات و بیماری‌های گیاهی امروزی بود شادروان افشار در چند زمینه دیگر نیز پیشگام و بنیانگذار بود ازجمله اولین کسی بود که تدریس حشره شناسی و جانور شناسی و آفات گیاهی را پایه گذاری نمود، علاوه بر آن جمع آوری و شناسایی حشرات و جانوران از جمله عوامل بیماری‌زا در انسان و دام و به اصطلاح امروزی حشره شناسی و جانور شناسی پزشکی و دامپزشکی نیز با افشار آغاز شد و نیز او بر خلاف برخی مدعیات، پایه‌گذار تحقیقات جانور شناسی و همچنین اولین موزه جانور شناسی در ایران بود به هر حال اداره کوچکی که در آن شادروان بنیان گذاشت، در سال 1306 از انستیتو پاستور ایران جدا شد و به اداره فلاحت در وزارت فواید عامه پیوست و در سال 1308 با احراز هر دو نقش مطالعاتی و اجرایی  به «بنگاه دفع آفات» تغییر نام داد شادروان افشار در طی این سالها همچنان در مدرسه عالی فلاحت (دانشکده کشاورزی فعلی) نیز تدریس می‌کرد و نیز به تحقیق و تالیف مقالات و کتاب‌هایی می‌پرداخت که برای ایران جدید و بسیار سودمند بود، در همین سال‌ها موزه جانورشناسی دانشکده کشاورزی کرج را پایه‌گذاری نمود در واقع فعالیت و تلاش آن مرحوم در دو سمت و سو جریان داشت، از یک سو اداره کوچکی را در انستیتو پاستور تشکیل داد که منجر به موسسه تحقیقات آفات و بیماری‌های گیاهی امروزی شد و از طرف دیگر فعالیت‌های وی در دانشکده کشاورزی کرج، هسته اولیه گروه‌های گیاه‌پزشکی دانشگاه‌های ایران را پدید آورد بنگاه دفع آفات فوق الاشاره تحت نظر افشار و به کمک شاگردان آن مرحوم که به تدریج از مدرسه عالی فلاحت فارغ التحصیل می‌شدند روز به روز توسعه می‌یافت به طوری که در سال‌های 1313 و 1314  در شمال کشور اولین و شاید تنها مبارزه کاملا موفق بیولوژیک را با وارد کردن کشفدوزک Rodalia cardinalisبا شپشک استرالیایی انجام داد این بنگاه به تدریج آفات مهم کشور را جمع آوری و شناسایی نمود و تحقیقات روی آنها را آغاز کرد در سال 1322 شادروان افشار «آزمایشگاه حشره شناسی و دفع آفات نباتی» که ریاست آن را شخصاً عهده‌دار بود بنا نهاد، این آزمایشگاه زیر نظر مستقم وزیر کشاورزی و در دو اطاق در محل وزارت کشاورزی آن زمان (محل فعلی فروشگاه شهر  و روستا واقع در خیابان فردوسی تهران) فعالیت می‌کرد

حشره شناسی آفت گیاهی و حشره کش ها

با خاتمه جنگ جهانی دوم در سال 1324 چند متخصص سابق ازجمله آلکساندروف، چواخیم و کریوخین نیز در این آزمایشگاه مشغول به کار و تحقیق شدند در همین سال چند نفر فارغ التحصیل جوان دانشکده کشاورزی کرج نظیر شادروان هایک میرزایانس نیز در این آزمایشگاه به فعالیت پرداختند شادروان میرزایانس در همین زمان به جمع آوری حشرات ایران و تعیین نام آنها پرداخت و در واقع سنگ بنای اولیه، مجموعه عظیم حشرات ایران در بخش تحقیقات رده‌بندی حشرات موسسه را که اکنون  رسما موزه حشرات مهندس هایک میرزایانس نام دارد بنیان گذاشت باز هم در این سال قسمت تحقیقات قارچ شناسی و بیماری‌های گیاهان، با آمدن شادروان دکتر اسفندیار اسفیاری بنیانگذار این نوع تحقیقات در ایران، و همچنین قسمت علف‌های هرز با انتقال شادروان مهندس عین اله بهبودی شاهسون، بنیانگذار جمع آوری و تشخیص و تحقیق در این رشته به آزمایشگاه مذکور فعال گردید با همت این دو شادروان، کار جمع آوری و تشخیص و تحقیق در این رشته به آزمایشگاه مذکور فعال گردید با همت این دو شادروان کار جمع آوری و تشخیص گیاهان نیز در همین سال آغاز گردید و این تلاش‌ها به همراه تشکیل بخش شناسایی و بررسی گیاهان کشور از سال 1327 بنیان اولیه هرباریوم بسیار ارزشمند و برزگ بخش تحقیقات رستنی‌های موسسه به شمار می‌رود آزمایشگاه مذکور در سال 1326 مجدداً به اداره کل دفع آفات نباتی انتقال یافت این آزمایشگاه که روز به روز بر کمیت و کیفیت آن افزوده می‌شد در سال 1328 «اداره بررسی آفات» نام گرفت و به اداره کل بررسی‌ها در ساختمان آن زمان وزارت کشاورزی (واقع در نبش خیابان لاله‌زار نو و انقلاب) پیوست

در سال 1326 اداره بررسی آفات به سطح اداره کل ارتقا یافت و به «اداره کل بررسی آفات نباتی و قرنطینه» تغییر نام داد و تحت نظارت و سرپرستی مدیریت کل دفع آفات نباتی قرار گرفت و محل آن نیز تغییر یافت و به یک ساختمان استیجاری واقع در خیابان  سعدی مقابل شرکت بیمه ملی ایران منتقل گردید هم دراین زمان بعضی واحدهای شهرستانی آن در اهواز، اصفهان و تبریز و ورامین گشایش یافت اهمیت شناخت حشره شناسی و آفات گیاهی
سال 1339 را باید اولین نقطه عطف در تاریخچه موسسه و نیز گیاهپزشکی کشور دانست در این سال بر پایه تصویب نامه هیات وزیران 56000 متر مربع از زمین‌های دولتی (خالصه) اوین برای ایجاد تاسیسات جدید در اختیار اداره کل بررسی آفات نباتی و قرنطینه قرار گرفت بالاخره نقطه عطف بعدی در تاریخ موسسه پیش آمد، بدین معنی که در سال 1341 باز هم با تصویب هیات وزیران اداره کل بررسی آفات نباتی و قرنطینه، به انستیتوی بررسی آفات و بیماری‌های گیاهی تغییر نام داد و به صورت سازمانی وابسته به وزارت کشاورزی، از امکانات، اختیارات و استقلال ویژه‌ای برخوردار شد،موسسه تحقیقات آفات و بیماریهای گیاهی لیکن قسمت قرنطینه از آن جدا شد و به اداره کل دفع آفات نباتی (سازمان حفظ نباتات فعلی) پیوست در این سال‌ها کار احداث ساختمانها و آزمایشگاه‌های جدید در زمین واگذاری آغاز شد و ادامه یافت در سال 1341 انستیتو توانست 15 هکتار دیگر از اراضی اوین را برای احداث تاسیسات و مزارع و باغ‌های آزمایشی و خانه‌های سازمانی محققین به دست آورد، انستیتو در سال 1342 رسما به ساختمان‌های تازه افتتاح شده در محلی فعلی انتقال یافت و در سال 1343 حدود 12 هکتار دیگر از زمین‌های خالصه را به دست آورد در سال 1344 قانونی به نام «قانون تاسی موسسه بررسی آفات و بیماری‌های گیاهی» از تصویب مجلسین وقت گذشت در این قانون واژه انستیتو حذف و به جای آن واژه موسسه رسمیت یافت در این سال‌ها موسسه توسط هیات 5 نفری مرکب از آقایان دکتر قوام الدین شریف، دکتر علی اکبر آگه، شادروان مهندس هایک میرزایانس، شادروان فیروز تقی‌زاده و دکتر مجید امیدوار اداره می‌شد که هر سال یکی از اعضای هیات وظیفه ریاست و یکی دیگر معاونت موسسه را به عهده می‌گرفت، با تصویب قانون موسسه، مدیریت چرخشی پنج نفره جای حشره شناسی کشاورزی و آفات گیاهی خود را به مدیریت ثابت داد و شادروان دکتر عباس دواچی ریاست موسسه را به عهده گرفت در طول دهه‌های چهل و پنجاه موسسه دوران شکوفایی و پیشرفت چشمگیری را پشت سر گذاشت و موفقیت‌های فراوانی را با همت و کوشش کارکنان و مدیران متعهد و دلسوزخود به دست آورد کادر تحقیقاتی موسسه پیش از این دوران از حدود 10 نفر تجاوز نمی‌کرد و فضای آزمایشگاه‌های آن محدود به 5 اطاق 3*4 متری بود موسسه با یک برنامه منظم توفیق یافت که تحصیل کردگان جوان و مستعد را با انجام آزمون‌های استخدامی بسیار دشوار به خدمت بگیرد و عده‌ای از آنان را برای تکمیل معلومات و تحقیقات به خارج از کشور گسیل دارد در این دوران موسسه توانست چندین ساختمان بزرگ، گلخانه‌های متعدد و اطاق‌های حرارت ثابت و آزمایشگاه‌های مجهز تاسیس نماید و همچنین تعدادی منزل مسکونی برای اسکان محققین خود احداث کند و علاوه بر این واحدهای (آزمایشگاه‌های) استانی و شهرستانی را به 15 واحد (تبریز، ارومیه، بندرانزلی، تنکابن، گرگان، مشهد، ورامین، کرج، اصفهان، شیراز، بندرعباس، رفسنجان، جیرفت، اهواز و کرمانشاه) برساند از بعد تحقیقاتی نیز موسسه توانست با تلاش کادرهای تحقیقاتی و فنی جوان و هدایت پیشکسوتان خود، طرح‌های بسیاری را در تمام زمینه‌های گیاه‌پزشکی و علوم وابسته اجرا کرده و به نتایج مهمی دست یابد در این دوران ارتباطات تحقیقاتی و علمی و مبادله کتب و نشریات و اطلاعات و محقق و کارشناس، با مراکز مهم تحقیقات گیاه پزشکی و دانشگاه‌های کشورهای پیشرفته، رشد چشمگیری یافت همین تلاش‌ها موجب شد که موسسه در سطح جهان با عنوان Plant Pest and Disease Research Institute‌و با سر واژگان PPDRI‌ شناسایی و اعتبار بین المللی یابد دهه‌های 40 و 50 را به حق می توان دوران طلایی شکوفایی و توسعه موسسه دانست

گزارش کار آموزی کشاورزی

با تصویب «قانون تاسیس سازمان تحقیقات و کشاورزی و منابع طبیعی» در سال 1352 موسسه و کلیه واحدهای آن در استان‌ها (و نه عملاً) زیر پوشش سازمان تحقیقات درآمد و نام آن جایگزینی واژه تحقیقات به جای بررسی به «موسسه تحقیقات آفات و بیماری‌های گیاهی» تغییر یافت، اما موسسه به دلایلی عملاً پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی مستقل ماند و عاقبت در اوایل دهه 60 زیر نظارت کامل سازمان قرار گرفت و واحدهای استانی و شهرستانی آن نیز به صورت بخش‌های تحقیقاتی و با نام «بخش تحقیقات آفات و بیماری‌های گیاهی» در مراکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان‌ها ادغام شدند
بر اساس مصوبه بهمن 1371 شورای عالی اداری، قسمت تحقیقات منابع طبیعی از سازمان تحقیقات جدا شد و این سازمان با نام «سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی» عملا وظایف سازمان‌های ترویج و آموزش را نیز بر عهده گرفت، به تبع آن، موسسه تحقیقات آفات و بیماری‌های گیاهی هم جزو سازمان جدید قرار گرفت سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی از بدو تاسیس تاکنون در تمامی استان‌های کشور (به جز استان قم) یک یا دو (استان‌های خوزستان، کرمان و سیستان و بلوچستان)‌مرکز  تحقیقات کشاورزی ایجاد نموده و علاوه بر این مراکز، چند موسسه تحقیقات تک محصولی نیز به وجود آورده است، این موسسات تک محصولی عبارتند از: موسسه تحقیقات برنج کشور، موسسه تحقیقات پسته، موسسه تحقیقات خرما، موسسه تحقیقات پنبه کشور، موسسه تحقیقات مرکبات، موسسه تحقیقات کشاورزی دیم و موسسه تحقیقات چغندرقند هر یک از این موسسات و نیز مراکز تحقیقات کشاورزی پیش گفته دارای بخشی به نام «بخش تحقیقات آفات و بیماری‌های گیاهی» یا«بخش تحقیقات گیاه پزشکی» هستند موسسه تحقیقات آفات و بیماری‌های گیاهی بر اساس شرح وظایف خود (که در ذیل خواهد آمد)موظف به هدایت و نظارت بر اجرای طرح‌های تحقیقاتی بخش‌های مذکور در مراکز تحقیقات کشاورزی استان‌ها و موسسات تک محصولی است لیکن تداخل وظایف و روشن نبودن کامل حدود اختیارات، تفاوت بودجه و عدم استقلال کافی در ارتباط با مسائلی مالی، اداری و تحقیقاتی باعث شده است که موسسه هنوز انسجام کامل دهه‌های چهل و پنجاه خود را به دست نیاورد

تاریخچه گیاه پزشکی ایران

دانلود کاراموزی رشته کشاورزی

گزارش کارآموزی سم شناسی آفت کشها

گزارش کارآموزی سم شناسی آفت کشها

دانلود کار آموزی سم شناسی آفت کشها


فهرست
بخش اول: سم شناسی
مقدمه
تاریخچه
طبقه بندی سموم
نامهای سموم
غلظت به کار رفته و آزمایشهای اولیه در سم شناسی
فرمولاسیون سموم
ترکیبات مهم استعمالی در فرمولاسیون
تعاریف مهم در سم شناسی
خانواده های شیمیایی سموم
ارگانوفسفره ها
پایروتروئیدها
کار با مات ها، دی نیتروفنل و دی تیو کاربامات ها
ترکیبات آلی لکره
روغن ها
آنتی بیوتیک ها
ایزو تیوسیانات ها، بنزیمیدازول ها و ترکیبات بنزنی
اکسانتئینها و تری آزول ها
ترکیبات معدنی، قارچ کش های استروئید، نیکوتین
سایر ترکیبات
بخش دوم: گزارش کارآموزی در بخش آفت کش ها
مقدمه
تاریخچه، اهداف و بخشهای موسسه تحقیقات آفات و بیماریهای گیاهی
آزمایشگاه باقیمانده سم
بخش مایکوتوکسین ها
بخش مقاومت آفات و سم پاشی
بخش سنتزفرمون
فرمون- کاربردها، تله ها و روند کاری آزمایشگاه
سنتزفرومون ها
آزمایشگاه  استخراج و عصاره گیره
بازدید از آزمایشگاه
FAOواقع در بخش و منابع
منابع

مقدمه
انسان از قدیم الایام از یک تعادل طبیعی اکوسیستم برخوردار بوده است ولی با افزایش جمعیت و تلاش انسانها برای تأمین غذا، تعادل طبیعی اکوسیستم ها برهم خورده و آفات ، بیماریها و علفهای هرزی ایجاد شده ، بطوریکه علیرغم تلاش انسانها برای حفظ محصولات، %30 تولیدات کشاورزی از بین می رود البته در کشورهای در حال توسعه این رقم بالاتر است مثلا در آمریکای لاتین %40 محصولات دچار خسارت می‎شوند
در قدیم روشهای سنتی فراوانی برای مبارزه با آفات وجود داشت از جمله روش مبارزه بیولوژیک (استفاده از اردک مرغابی و پرندگان در مزرعه برای خوردن آفات) استفاده از عصاره بعضی گیاهان به صورت محلول پاشی، استفاده از مترسک بوده است ولی با پیدایش سم تحولی در کنترل خسارت آفات و بیماریها ایجاد گردید به طوریکه حتی به اثرات سوء جانبی آنها نیز توجهی نشد ولی به تدریج به اثرات جانبی (side effects)نیز در کشت و استفاده سموم آغاز شد به طوریکه از روشهای تلفیقی و مدیریت صحیح افات استفاده می کردند ولی به تدریج حرکت جهانی به طرف کاهش مصرف سموم در امر مبارزه با آفات و بیماریها رفت به طوریکه در کنفرانس جهانی ریودژانیرو در سال 1992 که از کشور ایران نیز شرکت داشتند، در اغلب کشورها با برنامه ریزیهای مخصوص در جهت کاهش مصرف سموم تلاش فراوان به عمل آمد در برخی کشورها بین 50 تا 70 درصد مصرف سموم کاهش پیدا نمود
در ایران نیز از سال 1373 پروژه جدیدی به نام پروژه کاهش مصرف سموم و استفاده بهینه از کود با تلاش وزیرکشاورزی وقت در هیئت دولت به تصویب رسید و از سال 1374 اجرای این پروژه زیر نظر 3 کمیته تحقیقات ، اجرا و ترویج و هماهنگی شروع و هماهنگی شروع و همچنان با جدیت ادامه دارد
در اثر اجرای کامل این پروژه و سایر مواد در طول 10 سال اخیر مصرف سموم %40- 50% در کشور کاهش یافته است اینک اجرای این پروژه با عنوان جدید توسعه کاربرد مواد بیولوژیک و استفاده بهینه از کود و سم در کشاورزی از اهم برنامه های وزارت جهاد کشاورزی محسوب می‎شود
لذا توصیه بر این است که به هنگام مواجه به افزایش جمعیت آفات در مرحله نخست از روشهای مبارزه زراعی، مبارزه بیولوژیکی و مبارزه تلفیقی برای جلوگیری از آفات استفاده شده، در صورت طغیان آفات و بیماریها استفاده از سموم آن هم در قالب یک روش مدیریتی تلفیقی (IPM)قابل توصیه می‎باشد
پیدایش سموم به بیش از هزار سال قبل از میلاد مسیح برمی گردد هومر (Homer) شاعر و مورخ معروف یونانی در حدود هزار سال قبل از میلاد مسیح اشاره به کندکش های گوگرد و خاصیت تدخینی آنها می‎کند چینی ها در قرن شانزدهم میلادی از ترکیبات ارسنیکی، به عنوان یک ماده معدنی برای مبارزه با آفات نام می برند و کاربرد سموم ارسینکی در غرب به قرن هفدهم بر می گردد که به همراه مواد قندی برای مبارزه با مورچه استفاده می شد نیکوتین اولین حشره کش طبیعی بود که در قرن 17 از برگهای تنباکو استخراج و برای مبارزه با سرخرطومی گیلاس به کار می رفت پس از آن به ترتیب گرده گل داوودی در قرن 18، ماده پیرترین (که امروزه نیز از حشره کش های مهم می‎باشد) در سال 1850 موجود در شهد گلها، روتون موجود در ریشه گیاه، دریس، HCNدر 1886 در کالیفرنیا علیه آفات مرکبات، ارسنیت مس در 1867 علیه سوسک برگخوار سیب زمینی، ارسنات سرب در 1892 علیه ابریشم باف ناجور (Lymantria dispar)ارسنات کلسیم در 1912 علیه آفات متعدد، روغن های نفتی و دی نیترو ارتوکرزول (DNOC)به عنوان یک سم کم دوام و کم خطر، تیوسیاناتها در 1930، مهمترین سموم مصرفی در جهان محسوب می‎شوند که همگی ترکیبات معدنی بودند در سال 1939 دانشمندی سوئدی به نام پل مولر به خاصیت DDTپی برد و جازه نوبل را برد پروژه کارورزی سم شناسی آفت کش ها البته DDTدر سال 1978 توسط یک دانشمند آلمانی منتشر شده بود ولی وی از خواص حشره کشی آن بی خبر بود این ترکیب، نخستین آفت کش با ساختار کربنی یا آلی بود
این ترکیب در زمان جنگ جهانی دوم برای از بین بردن حشرات ناقل استفاده می‎شود و از سال 1943 در سطحی خیلی وسیع مصرف می شد
ترکیبات کلره نظیر کامگسان، کلردان، آلدرین نیز سپس مصرف شدند که در ایران نیز مورد استعمال بودند ولی به علت دوام طولانی و مسمومیت های حاد و مزمن ترکیبات فسفره جایگزین آنها شدند که اولین گام در راه ساخت این ترکیبات را یک دانشمندان آلمانی به نام Gerh shraderبرداشته بود ولی چندان کاربردی نداشت ولی به تدریج کاربرد آنها افزایش یافت به طوریکه امروزه مهمترین و پر کاربردترین سموم جهان خصوصا حشره کش ها را شامل می‎شوند پاراتیون و مالاتیون در سالهای 1950 و 1951 مهمترین این ترکیبات بودند که در ایران نیز کاربرد وسیع داشتند
امتیاز زیاد ترکیبات ارگانوفسفره، تجزیه و تحلیل سریع آنها به مواد غیر سمی پس از مصرف بوده و همچنین اینکه این سموم برخلاف بسیاری سموم از جمله سموم کلره، در بدن تجمع پیدا نمی کنند
سپس سموم کار بامات در سال 1947 توسط کمپانی سوئیسی (Geigy)ساخته شدند که مهمترین آنها کار با ریل در سال 1949 نیز پیروتروئیدها ساخته شدند که اولین و مهمترین آنها «آلترین» بود که ترکیب تقریبا مصنوعی یک ترکیب طبیعی واقع در گلها به نام پیروتروم بود که در قدیم به عنوان آفت کش به کار می رفت
تنظیم کننده های رشد نیز جدیدترین سموم به کار رفته هستند که در بین سالهای 1967- 1940 شناخته شده و ژیبرلیک اسید معروفترین ترکیب این خانواده بوده است در انتها سموم را از نظر تاریخچه به چهار دسته تقسیم می کنند که در زیر آمده است:
1-  تا قبل از کشف DDT: فقط ترکیبات معدنی داشته مانند ترکیبات ارسنیک، فلوئور، روغنهای گیاهی و حیوانی، ترکیبات گیاهی و به ندرت ترکیباتی با گروه های آلی محدود مثل تیوسیانات ولی هیچیک سنتز نبودند
2-  از سال 1939 تا 1967: DDTمهمترین آفت کش در این دوره بوده و همچنین ترکیبات اورگانوکلر، اورگانو فسفر و کارباماتها
3-  از سال 1967 تا کنون: شامل شبه هورمونها بیشتر بوده خصوصا جلب کننده ها، دور کننده ها، عقیم کننده ها، حشره کش های میکروبی، میکروارگانیزمهای بیماری از نظیر قارچها، باکتری ها، پروتوزوئرها، ویروس ها، ریکسیاها و نماتدها
4-  دوره بسیار جدید  و آفت کش های مدرن که از چند سال پیش تا کنون به کار رفته که شامل آفت کش هایی که از درهم آمیختن سم شناسی و بیوتکنولوژی ایجاد می گردد در حقیقت نوعی ایجاد مقاومت در گیاهان ایجاد می کنند مثال مناسب وارد کردن ژن تولید توکیسن از باکتری “Bacillus thuringensis”به گیاه می‎باشد این اقدام فعلا در برخی از محصولات مثل پنبه ذرت و برنج انجام می‎شود البته در کشورهای مدرن و صنعتی
طبقه بندی سموم:
به طور کلی روشهای مختلفی برای تقسیم بندی سموم وجود داشته که سه تا از معروفترین آنها تقسیم بندی براساس 1 منبع سم 2 کاربرد سم 3 ساختمان شیمیایی سم می‎باشد
1 از لحاظ منبع سم، سموم یا طبیعی بوده یعنی در طبیعت وجود داشته و وظیفه تولید کننده سم، استخراج این سم از ترکیبات طبیعی موجود در گل ها و گیاهان است مثل نیکوتین که از توتون استخراج می‎شود
در حالت دوم ، سم مصنوعی بوده توسط سنتز شیمیایی ساخته می‎شود ماده سنتز شده از نظر فیزیکی، شیمیایی، پایداری، چسبندگی، بو، فرم اختلاط با حلالها، آتش زایی و غیره باید مورد آزمایشات دقیق قرار گیرد امروزه ترکیبات مصنوعی به مراتب از نظر تعداد بیشتر از سموم طبیعی هستند، برخلاف سالهای پیشین و گذشته دور
2 از لحاظ کاربرد سم، سموم می‎توانند حشره کش، علف کش، قارچ کش، کنه کش، موش کش، نماتدکش، باکتری کش، حلزون کش، تنظیم کننده رشد (هورمونی)، و حشره کش های میکروبی باشند که ترتیب بیان شده در بالا، نمایانگر کاهش تعداد این ترکیبات در جهان به ترتیب از حشره کش ها (که فراوانترین سموم از نظر تعداد هستند) تا حشره کش های میکروبی (نادرترین سموم از نظر کمیت) می‎باشد
3 از نظر ساختار شیمیایی که می‎توانند ارگانوکلره، ارگانوفسفره، کاربامات، پایروتروئید، فنیل اوره آزولن ها، بنزوئیک اسیدها، بنزوایمیدازول ها، و سایر گروههای آلی متفرقه باشد که راجع به خواص هر یک مختصرا توضیح داده خواهد شد
نامهای سموم
الف) نام شیمیایی : این نام براساس قوانین اتحادیه بین المللی شیمی محض و کاربردی انتخاب می‎شود در حقیقت این نام بیان کننده اجزاء تشکیل دهنده ساختار شیمیایی ترکیب و نحوه قرار گرفتن آنها نسبت به هم است

کاراموزی رشته کشاورزی

ب) نام عمومی: این نام توسط موسسه یا کمپانی سازنده پیشنهاد شده و ابتدا در کشور سازنده و سپس به صورت یک نام بین المللی به استانداردهای جهانی (ISO)پیشنهاد می گردد مثال بارز نام کارباریل از کارباماتها و بارایترین از گروه فسفره می‎باشد معمولاً حرف اول نام عمومی کوچک نوشته شود.


دانلود کار آموزی سم شناسی آفت کشها

گزارش کارآموزی در کارخانه آبسال

گزارش کارآموزی بررسی و معرفی کارخانه آبسال و بخشهای مختلف آن

دانلود کار آموزی در کارخانه آبسال


فهرست
فصل اول
معرفی واحدهای کارخانه ۸
مقدمه ۹
معرفی واحدهای کارخانه ۱۱
بخشهای اداری
نگهداری و تعمیرات ۱۱
کنترل سالن تولید۱۲
کنترل سالن مونتاژ ۱۳
کنترل رنگ و لعاب۱۳
آزمایشگاه: ۱۴
دفتر فنی: ۱۴
انبار: ۱۴
انبار مواد اولیه: ۱۵
انبار قطعات نیمه ساخته: ۱۵
انبار قطعات خریدنی: ۱۵
انبار قالب: ۱۵
انبار محصول نهایی: ۱۶
دفتر برنامه ریزی تولید: ۱۶
آب، کلید کروز، ۱۶
بخشهای خدماتی: ۱۷
بخش تولید: ۱۷
دستور کار: ۱۸
فصل دوم:مفهوم کیفیت و تاریخچه آن ۱۹
مفهوم کنترل کیفیت: ۲۰
عملکرد Performance 23
قابلیت اطمینان Reliability 23
قابلیت دوام Durability 24
قابلیت تعمیر پذیری Serviceability 24
زیبایی Aesthetics 24
6- ویژگیها Feature 25
7- انطباق با استانداردها (آیا محصول دقیقا همانگونه که مورد نظر طراح بوده است تولید گردیده؟) ۲۵
۸- کیفیت درک شده (محصول یا شرکت از چه شهرتی برخوردار است؟) ۲۶
خلاصه ای از تاریخچه فعالیتهای کیفیت: ۲۷
فعالیتهای کیفیت در طول تاریخ: ۳۱
فصل سوم:بررسی وضعیت موجود کنترل درشرکت آبسال ۳۳
بررسی وضعیت کنترل کیفیت در زمان ساخت کود ۳۴
دستور العمل استفاده از استاندارد MIL STD 105E 34
2- بازرسی حین تولید ۳۹
دستورالعمل اجرایی طرح CSP-2 : 40
3- بازرسی در سالن رنگ و مونتاژ: ۴۰
ب- گزارشها و نمودارهای تلفات تولیدی و زمانی در دوره تولید کولر AC40کارخانه آبسال در سال ۸۲-۸۳ ۴۲
فصل چهارم:حرکت در جهت پیاده سازی SPC 43
SPCچیست؟ ۴۴
کنترل فرآیند آماری ۴۶
روشها و فلسفه کنترل فرایندآماری ۴۶
نقش انحرافات تصادفی و با دلیل در تغییر پذیری کیفیت: ۴۶
اصول آماری نمودار کنترل ۴۸
انتخاب حدود کنترل ۴۹
اندازه و نمونه و فراوانی نمونه گیری: ۵۰
تجزیه و تحلیل روندهای نمودارهای کنترل: ۵۱
مشاهده هر یک از موارد زیر بیانگر این واقعیت است که فرآیند در حالت خارج از کنترل به سر می  برد: ۵۲
نمودارهای کنترل و نرم افزار MINITAB: 53
متوسط کیفیت خروجی (AOQ): 54
حدود نمودارهای کنترل با استفاده از مقادیر استاندارد ۶۰
حدود نمودار کنترل با استفاده از اطلاعات گذشته (انحراف معیار نامعلوم) ۶۰
۱-۴- اندازه نمونه ۶۵
۲-۴- فرکانس نمونه گیری ۶۶
۵٫ اندازه گیری (در هنگام تولید) ۶۷
فصل اولمعرفی واحدهای کارخانه

فصل اول
معرفی واحدهای کارخانه
مقدمه:
صنعت لوازم خانگی یکی از بزرگترین و پرقدمت ترین زیرشاخه ترین صنایع می‎باشد. این صنعت با پیدایش زندگی شهرنشینی بوجود آمد و با رشد و توسعه شهرها و فرهنگ شهر نشینی نیز توسعه یافت. به عبارت دیگر این صنعت مانند اکثر صنایع در رفاه و آسایش و همچنین بهتر زیستن بشر به طور مستقیم نقش دارد.
در ایران نیز صنعت لوازم خانگی بعد از گذشت چندین سال از ورود این محصولات به کشورمان، به صورت کارخانه های مونتاژ بوجود آمد. با سعی و تلاش چندین ساله این شرکتها به خودکفایی رسیدند و به تولید زیر مونتاژها پرداختند تا امروز که اکثر شرکتهای تولید لوازم خانگی در کشورمان کوچک و کسب تجربه و دانش فنی لازم پا به عرصه تولید لوازم خانگی گذاشتند. از جمله این شرکت ها شرکت آبسال است که در سال 1335 با نام «شرکت سهامی لعاب ایران» تاسیس گردید و شروع به تولید محصولات لعابی نظیر بشقاب و کاسه و قوری لعابی نمود. تولید این محصولات تا سال 1343 ادامه یافت و به دنبال طرح توسعه کارخانه و تغییر ساخت تولید ظروف آشپزخانه، از این سال به بعد با تولید اجاق گاز رومیزی و سپس اجاز گاز فردار در زمینه لوازم خانگی به رقابت با دیگر شرکتهای داخلی تولید کننده پرداخت. پس از آن اضافه شدن ظرفیت تولید و اجرا طرحهای توسعه، هر ساله بر تنوع محصولات کارخانه افزوده شد و با تولید محصولاتی نظیر بخاری گاز سوز، آبگرمکنهای گازی، اجاق گاز ، کولر آبی و بخاری های نفتی دودکش دار و تشعشتی مادون قرمز و درسالهای اخیر با تولید ماشینهای لباسشویی و کولر پرتابل تمام پلاستیکی در زمره بهترین و معتبرترین شرکتهای تولیدی لوازم خانگی ایران قرار گرفت.
به دنبال موفقیتهای چشم گیر شرکت درزمینه تولید محصولات خانگی که بسیاری از آنها به دریافت مهر استاندارد نیز نائل آمدند و همچنین افزایش سرمایه وتولید در سال 1345 به «شرکت انیورسال (سهامی خاص) » تغییر نام داد که د رسال 1355 به «شرکت انیورسال (سهامی عام)» و ر سال 1362 به نام فعلی یعنی «شرکت آبسال (سهامی عام)» تغییر نام یافت. خرید کارآموزی در یخچالسازی حال شرکت با 500 نفر پرسنل حدود چهار دهه است که به فعالیت خود ادامه می‎دهد. نکته بازی که به چشم می خورد این است که در طی سالیان درازی که از فعالیت شرکت می گذرد، محصولات آن همواره از نظر کیفیت در حد استاندارد عرضه شده است و در سطح کشور به عنوان پیشرو در استاندارد کردن محصولات شناخته شده است. به طوری که درسالهای اخیر این شرکت موفق به اخذ گواهینامه ISO 9002گردیده و در شرف اخذ گواهینامه CEبرای صادرات اروپا می‎باشد. بخشی از محصولات شرکت به کشورهای حوزه خلیج فارس، ترکیه و کشورهای افریقایی صادرمی شود که این بازاریابی از طریق شرکت در نمایشگاههای منطقه ای انجام پذیرفته است و چندین بار به عنوان شرمت نمونه در بین تولید کنندگان لوازم خانگی شناخته شده است.
وسعت کارخانه بالغ بر 15000 مترمربع می‎باشد و شعبه دیگر آن واقع در شهر صنعتی کاوه، در شهرستان ساوه با وسعتی تقریبا 10 برابر، مراحل تولید لباسشویی را انجام می‎دهد. محصولات تولیدی این شعبه دارای دو نوع دو تایمره 5 کیلویی AD536  و AD738  می‎باشد. البته قسمت عمده ای از قطعات ریز فلزی آن درتهران تولید می‎شود. در ضمن محصولات تولیدی در ساوه برای انبار به تهران انتقال و از آنجا به دست مشتریان می رسد.

معرفی واحدهای کارخانه
بخشهای اداری:
در این بخشها کارهای اداری مربوط به شرکت انجام می‎شود. معمولاً بخشهای اداری نیز مانند بخشهای خدماتی با بخشهای تولیدی یا به طور مستقیم ارتباط دارند، یا به طور غیرمستقیم. از بخشهایی که در ارتباط غیرمستقیم با بخشهای تولید هستند می توان اموو مالی ، امور استخدام، امور فروش، اموربازرگانی و امور سهام را نام برد.
توضیح در مورد فعالیتهای این بخشها به دلیل واضح بودن آنها ضروری نمی باشد.
از بخشهایی که در ارتباط مستقیم بابخشهای تولیدی هستند می‎توان قسمتهای نگهداری و تعمیرات، آزمایشگاه، فنی، کنترل کیفیت ، انبار، تولید اولیه و برنامه ریزی تولید را نام برد که سه قسمت آخر یعنی انبار و تولید اولیه و برنامه ریزی تولید زیرنظر مدیر تولید فعالیت می کنند.
نگهداری و تعمیرات:
دراین قسمت کارهای مربوط به نگهداری و تعمیرات دستگاههای کارخانه انجام می‎شود. این عملیاتها اکثرا شامل تعمیرات مکانیکی و تعمیرات برقی دستگاه ها می‎باشد که بعد از خرابی و از کار افتادن دستگاه ها انجام می گردد و هیچ برنامه پیشگیرانه نگهداری و تعمیرات برای جلوگیری از بروز خرابیها وجود ندارد. در ضمن این قسمت علاوه بر کار تعمیر ماشین آلات و تجهیزات به تعمیر قطعات معیوب برخی از محصولات به عنوان خدمات بعد از فروش می پردازد.
کنترل کیفیت:این قسمت علاوه بر این که مسئول بازرسی و کنترل اقلام خریداری شده توسط شرکت و اعلام پذیرش یا رد آنهاست، مسئول کنترل کیفیت محصولات تولیدی و کنترل فرایند تولید در راستای رسیدن به کیفیت بهینه می‎باشد. با توجه به مسئولیتهای این قسمت واحدهای زیر مجموعه این قسمت عبارتند از:
کنترل سالن تولید:برای اعمال کنترل کیفیت در این سالن به این صورت عمل میشود که بازرسان کنترل کیفیت این سالن به فاصله زمانی نیم ساعت روی ماشینها حاضر شده و چند قطعه تولیدی ماشین را به لحاظ کیفی و کمی با نقشه فنی قطعه که به همراه دستور کار روی ماشین نصب شده است مقایسه می کنند و درصورت هرگونه مغایرت از ادامه تولید جلوگیری می کنند. هربازرس در پایان هرروز در فرمی که در صفحه بعد امده است شرح کارهای خود را به مدیر کنترل کیفیت تحویل می‎دهد. دراین فرم اینکه در ساعات معین، وضعیت هر ماشین چگونه بوده است و در صورت جلوگیری از تولید، علت آن چه بوده است. اطلاعات این فرم بعد از ثبت در کامپیوتر در تهیه گزارشات مختلف استفاده می‎شود. البته قطعاتی که حساس بوده و برای محصول حیاتی می‎باشد. به طور صددرصد بازرسی می‎شوند که اوج این کنترلها در بخش سری سازی انجام می گردد. از جمله این قطعات می‎توان توپی بغل پروانه را نام برد. خرید کارآموزی در یخچالسازی
کنترل مواد اولیه:در این واحد اقلام وردی شرکت مورد بازرسی و تایید قرار می گیرند.
اولیه یک روش بازرسی و آزمایش برای اقلام ورودی موجود می‎باشد که با توجه به شرکت تأمین کننده و شرایط قرارداد منعقد شده بین دو شرکت تعریف می شود.
به طور کلی می‎توان این روشها را به صورت زیر برشمرد:
برای کنترل مواد و اقلام ورودی از جداول نمونه گیری میله ای استفاده میشود. مقدار AQLدر قرارداد ذکر می گردد. سپس با توجه به آن، تعداد نمونه ها تعیین می‎شود  و کار نمونه گیری و بازرسی آنها انجام می‎شود. درصورتی که تعداد خرابی ها در نمونه کمتر از مقدار تعیین شده باشد، محموله پذیرفته میشود و در غیر این صورت با توجه به نیاز خط تولید به مواد مورد نیاز یا شرایط تأمین کننده از لحاظ انحصاری بودن و شرایط دیگر ممکن است قراردادهای مشروط با تأمین کننده تنظیم شود به این ترتیب که با دعوت از کارشناسان شرکت تأمین کننده تبصره هایی به قرارداد اضافه می‎شود و یا اینکه محموله به طور کلی رد می گردد.

کاراموزی در کارخانه یخچال سازی

کنترل سالن مونتاژ: در سالن مونتاژ کنترل روی محصول نهایی انجام می‎شود. به  این ترتیب که روی خط اصلی مونتاژ ایستگاههای بازرسی طراحی شده است که در این ایستگاهها محصول از لحاظ مختلف به صورت کمی و کیفی مورد آزمایش و تست کامل قرار می‎گیرد هر ایستگاه کنترل روی خط مونتاژ دارای عملکردهای مخصوص به خود می‎باشد و محصول را از لحاظ مشخصه ای خاص مورد بازرسی قرار می‎دهد. در این قسمت روزانه فرمهایی پر می‎شود که تعداد نقصهای مختلف را تعیین می‎کند. مدیر کیفیت در صورت مشاهده تعداد زیاد از یک نقص خاص در مورد آن نقص با قسمتهای مرتبط مشورت و هماهنگی های لازم را به عمل می‎آورد تا آن نقص برطرف گردد.
کنترل رنگ و لعاب:در این قسمت نیز کنترل قطعات ورودی مانند سایر اقلام ورودی صورت می‎گیرد. در مورد محصولات خروجی در این قسمت قطعات توسط بازرسان، کنترل می‎شود. کار کنترل در قسمت خروجی کوره و در حالیکه قطعات روی تسمه نقاله هستند انجام می‎شود. این بازرسی به صورت صد درصد روی قطعات انجام می‎گیرد.

پروژه کارورزی در کارخانه ابسال

دانلود کار آموزی در کارخانه آبسال

گزارش کارآموزی در شرکت غذایی پیچک طراحی سیستم مالی صنعتی

گزارش کارآموزی در شرکت غذایی پیچک طراحی سیستم مالی صنعتی

دانلود کار آموزی در شرکت مواد غذایی

 

فهرست مطالب
1- فصل اول: آشنای کلی با مکان کارآموزی1
1-1-تاریخچه 2
2-1-نمودار سازمانی  4
3-1-شرح مختصری از مکان کارآموزی5
2- فصل دوم:ارزیابی بخشهای مرتبط با رشته کارآموزی  6
1-2- اصول و مبانی کلی حسابها  7
2-2-اصول و مبانی کلی حسابهای مالی 7
3-2- کلیات تولید  8
4-2- اصول و عوامل قیمت تمام شده  10
5-2- عوامل قیمت تمام شده 11
1-5-2-مواد اولیه و بسته بندی اصلی12
2-5-2-سربار(هزینه های تولید) 12
6-2-ضایعات تولیدی 14
7-2-مراکز هزینه15
1-7-2-مراکز هزینه(دوایر) تولیدی15
2-7-2-مراکز هزینه (دوایر) تشکیلاتی  17
8-2-اصول و مبانی کلی بودجه و استانداردها  18
9-2-محاسبه قیمت تمام شده استاندارد تولیدات19
10-2-اصول و مبانی کلی روشها  22
3-فصل سوم:آزمون آموخته ها و نتایج آشنایی با شرکت صنایع غذایی پیچک23
1-3-فعالیت مالی24
1-1-3-دایره دریافت و پرداخت24
2-1-3-دایره صدور اسناد و دفترداری  26
2-3-شرایط اجرای نظام حسابداری مالی (صنعتی)26
3-3-حسابها27
4-3-روشها 27
5-3-توضیح فرم سند حسابداری28
6-3- تعریف عملیات مختلف مالی و انجام ثبت حسابداری و تعیین چگونگی شناسایی سود و بستن حسابها  28
7-3-تعیین کنترلهای داخلی لازم در مراحل مختلف  30
1-7-3-نحوه کنترل داخلی 31
2-7-3-دریافتها  31
8-3-خلاصه اهم رویه های حسابداری  32
1-8-3-موجودی مواد و کالا 32
9-3-نسبتهای مالی  32
1-9-3-نسبتهای نقدینگی33
2-9-3-نسبتهای سرمایه گذاری  33
3-9-3-نسبتهای سودآوری 33
10-3-عملکرد مالی شرکت35
1-10-3-سود و زیان 35
2-10-3-ترازنامه35
4-فصل چهارم:انتقادات و پیشنهادات 36
1-4-انتقادات و پیشنهادات 37
5-فصل پنجم:پیوست 39
1-5-فرم پیشرفت کارآموزی (فرم شماره 1 و2)
2-5-فرم پایان دوره کارآموزی
3-5-فرم شرح گزارش ماهانه
4-5-فرم نظرات و پیشنهادات
5-5-صورت هزینه تنخواه گردان
6-5-برگ پرداخت طی اسناد بهادار
7-5-عملکرد مالی شرکت (سود و زیان، ترازنامه)
8-5-نسبتهای مالی
9-5-نمودار مقدار واقعی فروش
10-5-فرم سند حسابداری
11-5-سر فصلهای حسابداری

فصل اول
آشنایی کلی با مکان کارآموزی
فصل اول
1-1-تاریخچه فعالیت شرکت
شرکت پیچک در تاریخ 2/12/1348 به صورت شرکت سهامی خاص تأسیس شده و طی شماره 13750 مورخ 2/12/1348 در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسیده است.
شرکت در تاریخ 13/12/1369 در بورس اوراق بهادار پذیرفته شده و در تاریخ 16/5/1372 به شرکت سهامی عام تبدیل شده است. مرکز اصلی شرکت در تهران، خیابان باقرخان، خیابان دکتر قریب شماره 137 و محل کارخانه در شهریار، قریه بردآباد واقع است.
فعالیت اصلی شرکت
موضوع فعالیت شرکت طبق ماده(3) اساسنامه عبارت از تهیه و تولید انواع مواد غذایی عملیات دامداری، کشاورزی، باغداری، ساخت انواع کنسرو، غذاهای منجمد، ایجاد سردخانه جهت نگهداری فرآورده های فوق و میوه تازه و واردات ماشین آلات، مواد اولیه مورد نیاز شرکت و صادرات است.
به موجب پروانه بهره برداری شماره 360509 مورخ 30/12/54 که توسط وزارت صنایع صادر شده، بهره برداری از کارخانه شرکت با ظرفیت 1800 تن در تاریخ 30/12/54 آغاز شده است.
وضعیت اشتغال
متوسط تعداد کارکنان دائم و موقت طی سال به شرح زیر بوده است:
سال 1382  سال 1382
نفرنفر
کارکنان دائم  85  90
کارکنان موقت  35  18
120 108

مبنای تهیه صورتهای مالی
صورتهای مالی اساساً بر مبنای بهای تمام شده تاریخی تهیه و در مواد مقتضی از ارزشهای جاری نیز استفاده شده است.
3-1-شرح مختصری از مکان کارآموزی
مشخصات تولیدی شرکت:
تولیدات شرکت را محصولات غذایی و سبزیجات منجمد تشکیل می دهد که در بسته بندیهائی به صورت قوطی، شیشه و یا پلاستیک عرضه می گردد. این محصولات در حال حاضر شامل کنسرو (ماهی تن، خورشت قرمه سبزی، خورشت قیمه سیب زمینی، لوبیا چیتی با گوشت و سس، لوبیا سبز و نخود فرنگی) کمپوت، خیارشور، سس مایونز و انواع سبزیجات منجمد(باقلا و لوبیا سبز، نخود فرنگی، پیاز و بامیه) می باشد که به صورت مرحله ای و انبوه تولید می شوند.
اغلب محصولات به تبع مواد اولیه نیاز در ساخت آنها در فصلهای بخصوصی از سال تولید شده و طی سال به فروش می رسند در نتیجه برنامه ریزی خرید مواد اولیه مورد نیاز و عقد قراردادها در زمان مناسب و وجود سرمیاه در گردش کافی، از عوامل مهمی است که در میزان تولید محصولات دخالت مؤثر دارند.
عملیات تولیدی در پنج کارگاه تولیدی «تن ماهی»، «کنسروهای گوشتی»، «سبزیجات منجمد و کنسورهای غیر گوشتی»، «سس مایونز» و «همبرگر و کباب لوله ای» انجام می شود.
فصل دوم:
ارزیابی بخشهای مرتبط با رشته کارآموزی
1-2-اصول و مبای کلی حسابها
اصول و اهداف کلی حسابها، ایجاد امکان طبقه بندی و تفکیک حسابها به منظور جمع آوری و کنترل اطلاعات و ارقام مالی و تهیه و ارائه گزارشات و اعمال کنترلهای داخلی می باشد. حسابهای شرکت با خصوصیات سادگی، سهولت و انعطاف پذیری طراحی خواهند سد به نحوی که بتوان علاوه بر محاسبات مربوط به تعیین قیمت تمام شده محصولات در مقاطع ضروری، قابلیت کنترل بر مواد مصرفی و هزینه ها و مغایرت مربوطه را امکانپذیر ساخت.
2-2-اصول و مبانی کلی حسابهای مالی
حسابهای دارائیهای ثابت شرکت بر اساس نوع و یا داویر استفاده کننده تنظیم شده است. بر همین اساس وسائط نقلیه بر مبنای نوع و سایر دارائیهای ثابت بر اساس محل استقرار داویر استفاده کننده تفکیک گردیده اند. مظر به اینکه احتمال فقدان اطلاعات لازم در طبقه بندی دارایئاهای ثابت مطابق حسابهای تنظیمی در برخی از موارد وجود خواهد داشت لذا جهت هر یک از گروه دارائیها ثابت فوق که این احتمال وجود دارد یک حساب تحت عنوان «تفکیک نشده» ایجاد خواهد شد که این حساب تا هنگام تفکیک کامل آن گروه بر اساس طبقه بندی جدید مورد استفاده واقع میگردد.

کاراموزی حسابداری شرکت مواد غذایی

از آنجائیکه سیاست کلی و متداول شرکت وصول مبلغ فروش قبل از صدور صورتحساب و تحویل کالا و نتیجتاً به صورت پیش دیافت میباشد، ثبت حسابداری مربوطه از طریق حساب جاری مشتریان انجام میپذیرد.
در مواردی نیز که فروش اعتباری بوده و یا وصول مبلغ فروش پس از صدور صورتحساب می باشد، ثبت حسابداری از طریق جاری مشتریان بعمل خواهد آمد. در پایان سال مالی مانده بدهکار هر یک از مشتریان به حساب بدهکاران تجاری و یا مانده بستنکاری آنها به حساب پیش دریافتها منتقل خواهد شد. 

سیستم مالی شرکت صنعتی مواد غذایی

در صورت تشخیص مدیریت و به منظور ایجاد امکان کنترل صحیح و منطقی بر موجودیهای شرکت برخی از گروههای موجودی به دو بخش اقلام عمده و جزئی قابل تفکیک می باشد. اقلام عمده از طریق ایجاد کارت حسابداری انبار کنترل و هزینه مصرف آنها به هنگام استفاده، در حسابهای مربوط حسب مورد منظور خواهد شد. مصرف اقلام جزئی بر اساس بودجه در پایان هر ماه به حساب هزینه منظور شده و تعدیلات لازم در پایان ماه و همچنین سال مالی س از شمارش عینی به عمل خواهد آمد. تفکیک موجودیهای شرکت به اقلام عمده و جزئی با استفاده از دستورالعملی که به همین منظور تهیه می گردد به عمل خواهد آمد. کاراموزی حسابداری شرکت مواد غذایی در نظام پیشنهادی حساب صندوق حذف گردیده و پرداختهائی که در حال حاضر توسط صندوق انجام می گیرد از طریق حسابهای تنخواه گردان مورد ثبت قرار خواهد گرفت. همچنین کلیه دریافتها عیناً در همان روز یا روز بعد به حساب بانک واریز و در حساب جاری شرکت ثبت میشود

سیستم مالی شرکت صنعتی مواد غذایی

3-2-کلیات تولید
محصولات تولیدی شرکت عبارت از انواع کنسروهای گوشتی و غیر گوشتی، فرآورده‌های گوشتی، سبزیجات منجمد، کمپوت، خیارشور و سس مایونز میباشد که در پنج کارگاه تولیدی «تن ماهی»، «کنسروهای گوشتی»، «همبرگر و کباب لوله ای»، «سبزیجات منجمد و کنسروهای غیر گوشتی» و «سس مایونز» کلاً تحت نظارت مدیریت تولید انجام میشود.
نحوه تولید محصولات به صورت انبوه بر اساس برنامه خرید و رسید مواد اولیه میباشد. شرکت علاوه بر تولید محصولات جهت فروش، سفارشاتی نیز از بعضی ارگانهای دولتی و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی به منظور تولید محصولات کارمزدی با کیفیت اختصاصی دریافت مینماید. انجام خدمات تولیدی کارمزدی در اغلب موارد با دریافت مواد اولیه از جانب مشتریان صورت می پذیرد.
برنامه تولید با توجه به عوامل زیر توسط مدیریت کارخانه برای مقاطع سالیانه تعیین و ابلاغ میشود. لکن، طی سال با توجه به سهمیه شرکت از مواد اولیه و امکانات خرید مواد اولیه غیر سهمیه ای امکان تغییرات در مقدار تولیدات پیش بینی شده وجود دارد.
1-ظرفیت تولید واقعی ماشین آلات
2-میزان مواد اولیه و بسته بندی موجود و قابل دسترس با توجه به سهمیه شرکت و امکانات خرید
مواد اولیه و بسته یندی مورد مصرف کارگاههای تولیدی از انبارهای مربوط روزانه درخواست و تحویل شده و محصولات تولیدی پس از گذراندن دوره قرنطینه(محصولات با بسته بندی قوطی) و قبل از مرحله اتیکت زنی به انبار محصول تحویل می گردد. مرحلع اتیکت زنی گرچه جزئی از مراحل تکمیل تولید است ولی در حال حاضر توسط پرسنلی که در اختیار انبار محصول قرار دارد انجام میشود.
ضایعات ایجاد شده در کارگاه های شرکت به دو دسته تقسیم می شوند:ضایعات دست اول مربوط به ابتدای خط تولید بوده و اصطلاحاً ضایعات اول خط نامیده می شوند. این ضایعات شامل ضایعات ماهی، گوشت، قوطی، درب قوطی، شیشه، درب شیشه، پیاز و سبزیجات خام و خیار میباشد. تعدادی از اقلام ضایعاتی از جمله ضایعات ماهی و شیشه قابل فروش و بقیه ضایعات اول خط دور ریختنی میباشند. ضایعات دسته دوم مربوط به ضایعاتی است که در طول خط تولید ایجاد می شود که در مراحل مختلف تولید امکان به وجود آمدن آنها میرود اینگونه ضایعات در صورتیکه قابل برگشت به خط تولید باشند، مجدداً مورد استفاده قرار میگیرند و در صورتیکه غیر قابل استفاده باشند جزء ضایعات تولید محسوب می گردند.

پروژه کارورزی رشته حسابداری

کارآموزی در شرکت پیچک

دانلود کار آموزی در شرکت مواد غذایی


مطالب مرتبط بیشتر :

گزارش کارآموزی شرکت بسته بندی مواد غذایی شرکت ستاره یافل

گزارش کارآموزی در شرکت مینو

گزارش کارآموزی در شرکت مواد غذایی

گزارش کارآموزی کارخانه فرآورده های گوشتی